Nyhetsbrev fra Harika Haber November 2014

Filippinene i oktober

Denne gangen var turen til Filippinene en stor utfordring. Vi hadde først et stort seminar med 70 pastorer . De var ordinerte pastorer og også ledere for misjonen i egne områder. Vi hadde fire dager sammen med dem. På sabbaten tok de Stephen Dickie med til en kirke hvor han talte og meg til en annen kirke der jeg talte på gudstjenesten den dagen.

På bilturen hjem kom jeg i samtale med en doctor som hadde vært med tidligere i en gjeng som hadde forsøkt å vitne for muslimer ved å late som om de var muslimer. Det hadde ikke hatt noe heldig resultat. Han sa også at hvis vi hadde hatt de millioner som var brukt på dette eksperimentet nå, så ville evangeliet ha nådd rundt til alle. Han trodde av hele hjertet at måten vi delte evangeliet på nå, var det som

ville nå muslimer og at han ville støtte oss med alle de midler han kunne. Det var en stor Asif oppmuntring for oss.

Den store begivenheten denne gang var besøket til den muslimske sultanen (leder) vi hadde møtt på møter vi hadde i juni. Vi besøkte han i hans egen by oppi fjellene. Han ønsker mest av alt å samle alle sine imamer og koranlærere for at de skal høre det han er blitt fortalt av oss. Dersom de blir undervist vil de lære mange flere videre, sa han.

Han sa også at han trodde krigen på Borneo snart vil bli trappet opp og da vil det bli umulig for oss å komme dit og undervise dem. Han mente også at hvis disse gode nyheter blir spredd tidsnok blant muslimer der, så kunne det stanse en ny krig. Dette er andre gangen han spurte oss om å komme og undervise hans folk. Han vil ha oss der så fort som mulig og vi planlegger nå og dra i februar måned.

Rapport fra en privat tur til Bahrain i november. (Asif har tidligere bodd i Bahrain i 10 år)

Først vil jeg fortelle om en tyrkisk dame som bor der. Jeg har kjent henne fra flere år tilbake. Hun er nå forlovet med en katolsk mann fra Irland, og er blitt veldig interessert i Koranen og hva som står der. Hun tvang sin forlovede til å bli muslim. Jeg møtte henne og hennes forlovede og snakket med dem i 3 timer. De lurte på hva jeg holdt på med nå, og de ble begge svært interessert. De har ikke mye kjennskap til bibelen noen av dem, selv hennes kristne forlovede visste ikke mye. Så jeg delte med dem min kunnskap om Bibelen og Koranen.

Det er ofte slik når jeg møter mennesker rundt om i verden. All den kunnskap vi deler er nytt og interessant for både ulike kristne og muslimer. Denne tyrkiske damen og hennes forlovede ble som sagt veldig interessert og de stilte oss mange spørsmål. Jeg har fått deres emailadresse og har lovet å holde kontakt med dem.

Ramez er en mann jeg tidligere har arbeidet sammen med. Han er fra Damaskus i Syria. Vi pleide å snakke sammen om Koranen den gangen, og han pleide å fortelle meg at før enden kommer vil det bli krig i Syria og i Damaskus og da vil Jesus snart komme igjen. Den gangen var det ikke antydning til krig i Syria, men de siste 4 år har det vært stor krig og er det fortsatt. Han snakket om en slik stor stor krig for det hadde han lest om i gamle muslimske skrifter. Nå vil han at hele verden skal få vite om dette. Han snakket om mange ulike ting til meg og jeg spurte han til slutt: “Leser du i Bibelen? Mye av det du snakker om står det også om der.”

Han svarte: “Egentlig ikke.” Disse ting hadde han bare fra Koranen og andre skrifter. Det er interesant å høre om den muslimske interessen for Jesu gjenkomst nå. Selv om Ramez lever et godt liv i Bahrain, med bra jobb og god økonomi ønsket han nå å reise omkring særlig blant andre syrere og fortelle om dette. Hans interesse for å spre dette inkluderer de mange millioner av syriske flykninger vi har fått i dag. Ramez vet at Jesus er Messias, men som andre muslimer vet han ikke hva dette innebærer og at Jesus er vår frelser, også muslimenes frelser. Det er vår oppgave å fortelle han og andre om dette. Og at Koranen skal bekrefte Bibelen og derfor må vi lese og forstå Bibelen. Det er min plan å fortsette kontakten med Ramez. Han vil gjerne hjelpe med å lage kortere filmer og han er interessert i å vite mer om hvordan han kan spre budskapet om Jesu snarlige gjenkomst.

En annen muslimsk mann vi møtte i Bahrain på denne korte turen var en araber som en venn av oss , en adventist i adventkirken der var blitt kjent med. Vi ble tatt med til han og tilbrakte mange timer der. Han hadde lest litt i en Bibel han hadde fått. Han ville ha svar fra Koranen og jeg viste han hvor han skulle få svar, i følge Koranen selv. Jeg viste han forbindelsen mellom Koranen og Bibelen. Han var spesielt interessert i å vite hvorfor Gud kunne være allvitende og bestemmer alt som skal skje med oss, samtidig som han skal dømme oss til slutt. Hvis vi er skapt slik (forutbestemt), hvordan kan Han da dømme oss? Hvis vi ikke har et valg til å endre oss, hvordan kan han da dømme oss?

Han sa at han har stilt dette spørsmålet til mange lærere og utdannede mennesker innen islam og aldri fått et godt svar. I stedet for et svar, sa flere at han ikke måtte stille slike spørsmål for da kunne han begynne å tvile på Gud. Jeg forsøkte å svare ut i fra det jeg har lært fra Bibelen og Ellen G White om dette. Jeg fortalte han om Lucifer, hvordan han var skapt som en engel og hans fall osv. Jeg fortalte han først at det er mange vers i Koranen som er vanskelig å forstå dersom du ikke også leser Bibelen. Koranen forklarer og stadfester Bibelen (i følge Koranen selv). Jeg sa at det er det samme som kristne som ikke leser det gamle testamentet, kun det nye. Det nye testamentet gir ikke nok informasjon til å gi den rette mening. Det samme gjelder Koranen. Vi har f.eks. elleve vers i Koranen som omhandler Jesus som Messias, men vi muslimer forstår ikke hva det betyr. Vi ser at vi må gå til Bibelen og finne den rette betydningen av ordet Messias og det er hva Koranen sier at vi må gjøre. Det står at hvis det er noe vi lurer på så skal vi spørre de som leser Bibelen. Han var så glad for de svarene jeg ga, og vi er enige om å snakke mere sammen framover. Vi ble også enige om å holde kontakten etter at jeg var reist. Ved Guds hjelp tror jeg vi kan nå denne mannen med det rene evangeliet slik at han forstår det. Han var svært imøtekommende og også en velhavende mann. Jeg fikk hans email og skal sende han alt jeg har skrevet og så snakker vi videre sammen.

Vi var også sammen med adventmenigheten i Bahrain. Fredagkveld la de til side det faste programmet og ba meg fortelle vitnesbyrd. Jeg fortalte dem for det meste de erfaringene vi har gjort i arbeidet for muslimer på Filippinene. På sabbaten fikk jeg også en del av gudstjenesten til min disposisjon og jeg delte med dem håpet om Jesu snare gjenkomst som har vært det store grunnlaget for Adventvekkelsen og derved starten på syvendags adventistbevegelsen. Men hvor snart er snart? Når vil Jesus komme?. Jeg delte med dem verset fra Matteus 24: og at vi som adventister forsinker hans gjenkomst når vi ikke forkynner evangeliet. Jeg fortalte dem hvordan vi må nå den muslimske verden, og historier om hvordan de i dag lytter, spør og tar imot. Jeg sa at dersom de ville vite mer kunne jeg ta imot deres email adresse og sende info. 6 av dem kom med en gang og leverte sin adresse. Deretter satte de min emailadresse på en flipover og jeg så flere som noterte.

Jeg tror vår evangeliske virksomhet framover også vil inkludere stor korrespondanse via email.

Blessings…

Asif Gökaslan.

Medlemsavgift. Kr. 500,- Pr. År :

Konto: Harika Haber WNI

Kontonummer: 1503 29 36137

Øvrige Gaver Kan Sendes På Konto:

Harika Haber WNI Kontonummer 1503 29 36218

No comments yet.

Leave a Reply