Når djevelens herjinger tar slutt

Satan – del 4

Hvordan blir hans endelikt?

Mange kristne smiler nå Bibelen beskriver Satans fristelser. De fleste mener nok at de aldri ville latt seg lure til å tilbe avguder eller vike fra det Gud har sagt. Men de siste bedrag fra Satan vil være så voldsomme at selv «de utvalgte kan føres vill», står det skrevet i Matteus evangelium 24:24.

I dag lever vi sannsynlig i tiden hvor de siste angrepene kommer. På grunn av media, har Satan full tilgang inn i våre hjem. Den fristelsen som ikke forfører enkelte, kan nå andre.

Jesus har bedt oss om å være våkne og om å be.

Djevelen søker støtte

Gjennom Bibelen forteller Gud oss at Satan kan gjøre mirakler, store mirakler, som her hvor han også kunne gjøre stokker om til slanger. Via mirakler har Satan forført mange og det vil han gjøre med større styrke nå i de siste dager. Derfor må vi be om visdom til å skjelne og til å elske det som er sant. “Den lovløse kommer etter Satans virksomhet med all løgnens makt og tegn og under.  Det skjer med all urettferdighetens forførelse blant dem som går fortapt, fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kunne bli frelst. 2 Tess 2:9-10

For endel tiår siden, var det en kjent popgruppe som ga ut en plate med sangen «Sympathy for the devil». Det sier mye om hvordan Satan arbeider i dag. Å få sympati med djevelen vil nødvendigvis være å mildne hans handlinger og/eller sette dem i et annet og mer akseptabelt lys. For å gjøre det må han snu på rollene. I stedet for å være anklageren blir han offeret. Hvem blir da anklageren og dommeren over han? Jo, en antatt ‘urettferdig’ Gud. Paradoksalt arbeider djevelen også med å gi seg ut for bare å være en metafor for ondskapen. Han vil egentlig ikke synligjøres, siden det kan styrke troen på at det finnes en Gud.

Djevelen er tema i mange sanger og filmer: Grand Prix 2021 på Kypros: Her synger artisten at han er forelsket i djevelen, ‘El Diablo’. Samme året var ‘en fallen engel’ temaet for sangen fra Norge. Ja, Bibelen lærer at Satan er en fallen engel. Dette er bare noen av de mange sanger om Satan.

Hva er de alvorligste anklager Satan har mot Gud.                                                                                                  

Satan klubber sprer om seg på amerikanske skoler

I dag finner vi ikke disse anklagene kun i Bibelen, men i Sataninfluerte filmer fra Hollywood, som også er rettet mot barn. I den hyperpopulære filmserien ‘Marvel’, (Ironman etc), er det vanskelig å ikke få sympati for djevelen og hans skjebne. Det er nettopp det han ønsker, og mange mister da motivasjon til å gi Gud respons. Når man lytter til djevelens bakvaskelse av Gud og all blasfemi mot Gud i disse og andre filmer som er produsert i Hollywood, får man et skjevt og usant bilde av Gud. Uten kjennskap til Bibelen, er det omtrent umulig å forstå disse filmene i sin kontekst. Derfor gjør de ennå større skade.

Noen eksempler fra disse filmene.

* I AM (Jeg er) er et navn og begrep som Gud bruker for å identifisere seg selv. I Marvel er dette navn brukt om den øverste og usympatiske Gud.

Samme positur

* I en scene framstilles en av hovedpersonene slik kunstnere gjengir kjente bilder av Jesus, etter hans død på korset. Guds sønn er død og er endelig overvunnet! (Jesu oppstandelse viser at det ikke er tilfelle).

* Guds førstefødte måtte dø, men i denne filmen er det en kvinne. Hun vil ikke ofres, så Gud må ofre henne med tvang. Dette er en fullstendig vrangforestilling om en kjærlig Gud.

* En av hovedpersonene står opp etter det som føles som 1000 år. Bibelen lærer at Satan slippes fri en kort stund etter 1000 år. (Se Johannes Åpenbaring., kapittel 20.)

Marvel-filmenes kinounivers har en ny ond ‘big bad’, Gud selv.         

26 Marvel filmer er produsert

I løpet av de siste 14 årene med popkulturdominans, har Marvel-filmer holdt seg til en sekulær stil, og også holdt sine sosiale kommentarer til det sosio-politiske, men ikke nå lenger. I løpet av det siste året har de fleste av disse Marvel-filmene, ifølge programmene som er blitt offentliggjort, hatt en eller annen versjon av Gud som hovedskurken.

Siden disse Marvel-filmene uten tvil er den mest dominerende popkulturserien i dag, vil det å utforske hva historiene har å si om Gud, fortelle oss noe om hva kulturen vår tenker om Gud, og det gir oss også muligheten til å utforske og utfordre den. Så hva sier Marvel-filmene om Gud? Hovedbudskapet er at Gud er ondt vesen.

Men selv om Marvel har en dårlig oppfatning av Gud, er filmene fortsatt sofistikerte nok til å innse at det å bli kvitt Gud bare gjør problemet større.

Oppstått for å drepe og ødelegge

Hvorfor Gud ikke forsvinner i en sekulær verden                                                             

En skikkelse som står over alle, er den ultimate kilden til liv og skapelse, som arkitekten av Multiverset og alt som eksisterer. Det gir en forklaring om guder og mennesker, om konflikter, kriger, helter og antihelter.

Hvorfor finnes det guder i Marvel?                                                                              

Oppstått for å gi håp og evig liv

Opprinnelsen slik den er forklart i Marvel; Jordens guder er ekstradimensjonale raser av vesener som en gang eksisterte på jorda, i sin fjerne fortid og nå eller en gang ble tilbedt som guder eller guddommer av jordas ulike kulturer. Dette er jo en delvis sannhet, siden mange menneskeskapte guder var tidligere ‘helter’ på jorden, og de lever ikke i dag.

Men Satans budskap er at det ikke finnes noen død. Derfor trenger vi heller ingen Jesus eller Frelser. Russo-brødrene er ateister. Målet deres (de står bak disse filmene), er å lage filmer fylt med skjult subliminal bibelsk allegori, som vender mennesker bort fra Jesus. De fikk alle de onde karakterene (som Ultron og Thanos), til å bære symbolske referanser til Jesus, mens alle superheltene (antikristene) fremstår som frelserne.

Ultron siterer mange Jesu-uttalelser, som: «På denne klippen vil jeg bygge min kirke», “gi keiseren det som keiserens er” eller hvordan han ville dømme verden for dens ondskap.

Thanos er en hybrid mellom englerasen (evige) og syndere (avvikere). Han bærer det dobbeltkantede sverd og sitter på en trone i himmelen. Han gir et dobbeltkantet blad som er rødt (som symboliserer dets åndelige forbindelse til hjertet) til gammorah, (navnet betyr “opprørsk” og er hans adopterte datter eller kirke, som representerer Israel, mens nebula, som betyr “sky” er skyen av vitner eller det nye testamentets kirke og datter som han vender tilbake til jorden med, for å kjempe den siste kampen), og prøver å lære henne/gammorah om balanse (helhet) når han kaller henne ut av hennes gamle menneske og verden og inn i hans rike.

Populær, blant flere, Satanfigur med beundrende barn ved siden av

Her er det mye symbolikk hentet fra Bibelen, men i motsatt hensikt. Gomorra var Thanos sin favoritt. Hun er grønn og symboliserer forbindelsen hennes til balanse siden grønn er den sentrale fargen. Thanos representerer den ene Kristus og frelseren, som søker å bringe frelse og barmhjertighet, ved å prøve å fikse den syndige ubalansen i skaperverket, ved først å balansere den (uendelige krig, det gamle testamente), men når det ikke fungerte, noe som gjorde det nytt, (sluttspillet eller planen, som er et nytt testamente.) I mellomtiden representerer «superheltene» de mange kristusene, som kjemper for å forhindre at han kommer til å dømme de ugudelige. Thanos sies av flere i filmen å aldri lyve (snakker sannheten). Han gjorde Gamorah (Israel) til den argeste kvinnen i galaksen. Han bruker Guds hånd og det tveeggete sverdet. Det er ‘tonnevis’ av referanser til ham som Jesus.   

Han kaller skarlagen-heksen sitt barn, da hun representerer den falske romersk-katolske kirken, gift med en visjon som blir verdens supermakt i endetiden.

Thanos er ‘Tha-nese’, hvor ånden kommer inn og ut og også løfter olivengrenen opp på de 6 åndelige stedene i kroppen for å oppnå de døpte salvelsene eller uendelige edelstener på høyre hånd eller hjernehalvdel. Kjent New Age symbolikk?

Marvel er en satanisk frimurerorganisasjon som bruker «(s)witch craft» for å lure folket. De er smarte bedragere som utgir seg for å være gode mennesker.

“Hvis du kan få en Gud til å blø, vil folk slutte å tro på han” sies det i en av filmene. Mens det er nettopp blodet fra Jesus, Guds sønn og derfor Gud, som kan frelse alle mennesker! Det er nettopp dette som er det kristne evangelium! De gode nyhetene!

Når barn vokser opp med å se filmer som disse, programmerer det dem subliminalt til å hate Jesus og det han representerer mens de omfavner stolthet. 

I en scene er det en dr. Strange som spør Peter Quill om hvilken mester han tjener, og Quill responderer med, «What am I supposed to say, Jesus?» (Hva er det meningen at jeg skal svare, Jesus?).

Se hele filmen som avslører Marvels filmene her: https://www.youtube.com/watch?v=qbCbyf16iYc  

Satan gjør alt for å kopiere og ødelegge.

Å fremstille Gud i et falskt lys er ikke bare å lyve, det er å lage seg et galt/falskt bilde av Gud, et bilde skapt av djevelens løgner. Jesus kalte Satan løgnens far. I Edens hage framstilte han Gud som en som løy og som man derfor ikke kunne stole på. Satan – i form av en slange, sa at de ikke skulle dø, men skulle få mer kunnskap, ved å bli som Gud. Det var ikke sant. Å snakke usant om hva Gud har sagt har ikke opphørt etter Edens hage.

En rettsak må til for å gi offeret en verdi, ved å belyse alle sider av en sak og straffe den som har brutt loven som skal beskytte oss mot ondskapen

Men Gud skal en dag renvaske seg for anklagene. En universell rettsak vil finne sted. Både Satan og hans engler vil bli anklaget. Vitnene er du og jeg og alle mennesker fra alle tidsaldre. Denne rettsaken er omtalt i Johannes Åpenbaring kapittel 20, og blir nevnt senere i denne artikkelen. En verden som har vendt seg bort fra Guds prinsipper og Guds lov, har hatt Satan som denne verdens fyrste, Johannes evangelium 12:31. 14:30. 16:11. Hva er blitt resultatet? Det er bare å åpne en avis, se nyhetene på Tv eller åpne internett, så er det ganske synlig. Resultatene av løgn og bedrag, svik, overfall og drap, krig, forsømmelse og mishandling av barn og eldre, men også uskyldige dyr. Mord og voldtekter vil ingen ende ta. Kvinner og barn kidnappes for å brukes til lystbehov. Folk er ikke fornøyd med hvem de er og skjærer av kroppsdeler for å bli lykkelige. Listen er lang.

Mennesker blir bedratt, fordi djevelen og hans onde engler forfører, men det gjør dem han har kontroll på. Skal vi dømmes for å ha blitt forført? Eva ble forført i Edens hage. Vi vet at hun ble tilgitt, men konsekvensene kom hun seg ikke vekk fra, ikke før hun ender i Guds paradis.

Den kanskje mest kjente UFO observasjonen gjort av NASA personell de siste 10 år

Den siste store forførelsen på jorden, vil sannsynligvis komme via (ondskapens åndehær i himmelrommet, Efeserbrevet 6:12. Når Jesus forteller om de siste tegnene på sin gjenkomst, nevner han som det siste: «Og det skal gis fryktelige syn og store tegn fra Himmelen», Luk: 21:11. 

Forfatteren E.G. White, som fikk mye inspirasjon fra Gud, skrev det følgende ved begynnelsen av 1900 tallet: «Fryktelige åpenbaringer av en overnaturlig karakter vil snart komme til syne på himmelen, som et tegn på kraften til demoner som utfører mirakler».  

 Det er mulig at dette vil skje via fenomenet vi kaller UFO eller UAP.

UFO-historier er blitt mer og mer vanlige, og i dag avsløres de via høytstående embetspersoner i militærvesenet og diskuteres i Kongressen i USA.

En talsmann i Pentagon sa i et intervju: «Vi vet hva det er», og han spurte intervjueren om det var lenge siden han hadde lest i Bibelen. Han ga derved klart utrykk av at de visste at dette var demoner, og ba de som forsket i dette fenomenet, om å slutte med det.

En familie ringer nødnummeret til politiet og sier at noe har landet i deres bakgård og at det kommer aliens ut. Politiet tar henvendelsen alvorlig da de selv så et lysende objelt styrte til jorden like før. Saken er fortsatt uoppklart.

Den foreløpige siste UFO historien kommer fra Las Vegas i mai 2023. Det fortelles at familien som opplevde det, ba til Gud om hjelp og resultatet var at de ‘utenomjordiske’ begynte å skrike. Satan og hans engler kan fremstå i ulike skikkelser. Det begynte i Edens hage da han framsto som en slange, 1. Mosebok 3:1-5. Han vil til slutt komme som en lysets engel, 2. brev til korinterne 11:14.

Det er lenge siden djevelen og hans engler kom fra verdensrommet. Men de fortsetter å eksistere her på jorden og den nærmeste himmelen rundt oss, i et univers vi vanligvis ikke ser.

Selv om ETH (Extra Terristial Hypothesis – utenomjordiske), fortsatt har vært den dominerende forklaringen på UFO-er av UFOloger, har noen ufologer forlatt den til fordel for IDH (Inter-dimensional Hypothesis, antatt å være fra en annen dimensjon på jorden.) Paranormalforskeren Brad Steiger, skrev: «Vi har å gjøre med et flerdimensjonalt parafysisk fenomen som i stor grad hører hjemme på planeten Jorden». Andre UFOloger, som John Ankerberg og John Weldon, forfekter IDH, fordi det passer med forklaringen av UFO-er som et spiritistisk fenomen.

Forsvinner UFOene også under vann? Flere observasjoner viser det og dette er i ferd med å bli undersøkt i USA

Ankerberg og Weldon kommenterte forskjellen mellom ETH og opptegnelsene som folk har gjort om UFO-møter, og skrev i boken: ‘UFO’s Operation’, Trojan Horse, publisert i 1970: «UFO-fenomenet oppfører seg rett og slett ikke som utenomjordiske besøkende». John Keel koblet UFO-er til folkloristiske eller overnaturlige begreper som spøkelser og demoner. Han skriver:

«Man kan teoretisere at UAP prøver å få kontakt ganske enkelt ved å vise evner UTENFOR vår dimensjon. Hilary Evans tenkte på dette som en forklaring på deres evne til å fase inn og utfase».

«Kanskje svaret er så enkelt som det virker. Vi har brukt* tid til å lure på hvordan teknologien er så avansert, hvordan det er mulig å bevege seg slik de gjør, og svaret kan bare være at det ikke er det, og kanskje det er poenget».

«Kanskje forventer disse interdimensjonale vesenene på at vi skal forstå dette og kanskje de sier: Hei se her, vi brøt nettopp lovene deres i det fysiske universet, ja, det er mulig, la oss se om dere kan finne ut hvordan. Fra Dr. J Allen Hynek (JAllen Hynek var professor i astronomi ved ‘Northwestern University’ i Evanston, Illinois, USA.)

«Den eneste forklaringen vi har i dag på at disse ufoene kan forflytte seg lynhurtig, og plutselig befinne seg andre steder enn hvor de var, er lovene vi finner i kvantemekanikken. Når vi søker at danne oss bilder av hva som foregår og finne ut hvordan og hvorfor, kommer vi til kort. For langt de fleste fysikere, førte det med årene til en pragmatisk posisjon. Gi opp forsøkene med å kalkulere det som er observert. Vi har en verktøykasse med kvantemekaniske regneregler som fungerer, og som har ført til fantastiske teknologiske landevinninger, som bl.a. mobiltelefonen, MR-skanninger, datamaskiner, laser, osv. Hva det hele betyr er det likevel ingen som kan forstå». (Informasjon, 20. februar 2021.)  

Etter sin oppstandelse kunne Jesus plutselig stå i blant dem og plutselig forsvinne etterpå. Engler har samme egenskapen. Filip opplevde også å bli flyttet fra et sted til et annet. Da Jesus dro til himmelen “forsvant” han bare bak en sky. Det er også slik han vil komme tilbake. Beveger de seg i en annen dimensjon vi ennå ikke kjenner til?

Ved å opptre som utenomjordiske vesener som skal redde vår klode, vil Satan sannsynligvis få de fleste mennesker med seg. Fremtiden vil vise hvordan det skal skje. Men Gud har advart oss i sitt Ord, at den siste store testen vil dreie seg om lojalitet, til Gud eller til djevelen. Da må han kamuflere seg. Først dreide det seg om en forbudt frukt, et ‘så sier Herren’ og en djevel som endret både Guds egne ord og reglene. Satan forførte én kvinne, som deretter forførte det andre mennesket, Adam. Det var en suksess. I den aller siste forførelsen, vil han være ennå mer sofistikert, men det vil dreie seg om det samme. En mistillit til Gud og det han har sagt og i stedet en tillit til Satans ord.

Efeserne 6:12. «For vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. (I den himmelske sfære for åndelige aktivitet).

Er UFO/UAP Satan i virksomhet? Det er ikke umulig, men vi vet ikke. Satan skal komme som en lysets engel. Det er ikke utenkelig at han vil komme på denne måten. Uansett skal vi vite at det er klare forskjeller på om det er Jesus og hans engler som opptrer på denne jorden, eller om det er Satans engler og kanskje ham selv.

Jesus vil komme tilbake slik han dro opp. En sky skjulte han til slutt. Og når han kommer igjen, skal ALLE se han. Hans komme vil være som lynet, Matteus 24:17.

Guds rustning; en metafor over rådene det er lurt å følge for å ungå å bli såret av Satans angrep.

Har vi noe å frykte? De som har lagt sitt liv i Guds hender og gjør det hver dag, har ingenting å frykte. Men ta rustningen på skriver Paulus, etter at han har forklart om ondskapens åndehær. «Ta derfor Guds fulle rustning på, for at dere kan være i stand til å stå imot på den onde dag og å bli stående etter å ha vunnet seier i alle ting. Stå derfor fast, med sannheten ombundet om livet, iført rettferdighetens brynje og ombundet på føttene med den beredskap til kamp som fredens evangelium gir. Ta framfor alt troens skjold, med det er dere i stand til å slokke alle de brennende pilene fra den onde. Og ta frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds Ord. Og be hver tid og stund med all bønn og påkallelse i Ånden! Og slik skal dere være våkne med all utholdenhet og påkallelse for alle de hellige», Ef. 6:13-18.

Og ikke glem at en mektig hær av engler er på Guds side i denne kampen.

Kan Satan og engler dø som oss?

Vi vet fra Guds Ord at satan og englene ikke dør. De kan være i fangenskap, men de lever. Derfor har mange undret seg over hvordan de skal få sitt endelikt. Englene, som Satans engler eller demoner er en del av, er ifølge Bibelen skapt på et høyere nivå enn menneskene. Menneskene var også udødelige før de syndet, men demonene er tydeligvis udødelige selv om de har fulgt djevelen. Men det er bare for en stund, Hebreerbrevet 2:14.

Ikke-troende har lett for å spotte det de ikke kan se. Hvor er englene? De er tydelig blant oss på denne jorden, men hvorfor ser vi dem ikke? Noen få mennesker har opplevd å se dem. De som hevder å ha sett gjenferd, har sett demoner. Mennesker går ikke igjen, det er demoner som utgir seg for å være dem. Demonene kjente menneskene mens de levde, og har ikke noe problem med å kopiere dem. Tydeligvis kan engler bevege seg mellom den verden som vi kan se, og den vi ikke kan se, men med all den forskning i har i dag, kan vi spørre om det er mulig? Før var det kun et spørsmål om å tro det som blir fortalt, men i dag kan vi vite at det virkelig går an.

Det kan se ut som planetbaner rundt en sol i midten, men i kvantemekanikken er det som om planetene skifter plass og bane. De bare forsvinner et sted og dukker opp et annet sted.

Vitenskapen oppfinner ikke så mange ting, men oppdager dem. Lydbølger som kan fanges opp av en radio og bilder som kan gå gjennom luft og oppfanges i et TV. Internett som kan lagres i ‘luften’ og hentes ned av monitorer. Dette er bare noen eksempler. De mest fasinerende ting vitenskap nå er opptatt av er kvantefysikk. Når kvantefysikkens oppdagelser blir forstått, tror mange at vi vil kunne teleportere, altså flytte mennesker eller gjenstander fra et sted til et annet. Men særlig snakker man i dag om multivers, altså andre universer som befinner seg parallellt med vårt eget. Forsøk har vært gjort med å flytte små neutroner fra ‘vårt’ univers og inn i et ukjent, for deretter å bringe det tilbake igjen. Hvor det da har vært vet man altfor lite om, men det forskes intenst.

Jesus selv beveget seg ut og inn av det, da han etter sin oppstandelse kunne gå gjennom dører og plutselig stå i rommet. Vi forstår også at det finnes noe vi ikke kan se:  Ved tro skjønner vi at verden er kommet i stand ved Guds ord, så det som sees, ikke blev til av det synlige. Hebr.11:3

Fra Oxford dictionary kan vi lese dette om multivers: «Fysikk. Noen av en hypotetisk samling av uoppdagede universer, som ligner vårt kjente univers, men som har forgrenet seg fra universet vårt, på grunn av en hendelse på kvantenivå. Et hypotetisk univers som sameksisterer med vårt kjente univers, men som kan operere under fundamentalt forskjellige fysiske lover.»

Cambridge dictionary tolker et Mulivers slik: Et univers som kan eksistere i tillegg til vårt eget univers, men som ikke er kjent.

Everett prøvde å svare på et spørsmål knyttet til kvantefysikk: «Hvorfor oppfører kvantematerie seg uregelmessig? Kvantenivået er det minste vitenskapen har funnet så langt. Studiet av kvantefysikk begynte i 1900, da fysikeren Max Planck først introduserte konseptet til den vitenskapelige verden. Plancks studie av stråling ga noen uvanlige funn, som var i strid med klassiske fysiske lover. Disse funnene tyder på at det er andre lover som virker i universet, som fungerer på et dypere nivå enn det vi kjenner til».

Skal Satan og hans engler en dag miste sitt liv, må dette universet også ødelegges. Det blir ødelagt gjennom en stor brann som i Bibelen kalles den andre død, som er den endelige død. Fra denne døden oppstår ingen, da er dommen avsluttet. Dette er den endelige dom over synd og forførelse, over hele dødsrikets makt, Johannes åpenbaring 20:14.

Guds undervisning om Satans utslettelse

Helligdomstjenesten eller tabernakeltjenesten, var Guds undervisning om oppgaven med å skille menneskene han elsker fra syndene han hater. Avslutningen på hans undervisningen omtaler skjebnen til to bukker. Den ene bukken skulle bære synden og skylden fra alle som har angret sine synder og fått tilgivelse. De blir frikjent under den endelige dom pga at denne bukken tar deres skyld på seg, som symbol på Jesu framtidige død på korset.

2 bukker er sentrale i undervisningen

Men den store majoriteten av mennesker, som har holdt fast ved sine syndige handlinger og kalt det for frihet, de skal dømmes sammen med djevelen, han som fristet dem. Fristeren, som er djevelen, blir symbolisert med den andre bukken, og får alle deres synder lagt på seg, men denne bukken ofres ikke, men sendes ut i ødemarken. Dette er et bilde på den endelige dommen over Satan, som er beskrevet i Åpenbaringsbokens kapittel 20. Hva skjedde med bukken som ble fjernet fra leiren og sendt ut i ødemarken? Det samme som skal skje med Satan etter de tusen år.

Azazel som bukken som ikke ble ofret het, fikk et rødt bånd knyttet på seg da den ble ført ut i ødemarken. Der ble den jaget opp på en bratt fjellskrent, dyttet ned og døde. Når Azazel på denne måten var utryddet og ofringen av den andre bukken var over, kunne alle som hadde fått sin synd tilgitt, begynne på nytt og de var rene fra all synd og skyld. Menneskene som ikke hadde overgitt sin synd til offerdyret, (symbolet på Kristus) og fått tilgivelse, ble utvist fra leiren, altså fra Guds nærvær.

Syndebukken med rød sløyfe

Fra et studium av denne tabernakelseremonien, lærer vi at alle fikk nye muligheter, gjennom hele året, til å bekjenne sin synd og motta tilgivelse. Vedvarende undervisning og veiledning ble gitt, og bønn ble gang på gang sent opp til Gud om tilgivelse for alle som ønsket fred med Gud. Men en gang hvert år, kom tiden da det endelige oppgjøret skulle finne sted.

Tenk deg en parallell med en arbeidsplass, hvor de ansatte f.eks. lager kasser. Se for deg en av de ansatte, som sammen med de andre, fikk nødvendig hjelp og undervisning til å utføre sin del av oppgaven, men likevel var likeglad med kvaliteten, brukte arbeidstiden til private ting og stadig kom for sent om morgenen. Etter mye ekstra undervisning, mange advarsler og medarbeidersamtaler, fortsatte vedkommende likevel å gjøre en dårlig jobb. Til slutt måtte ledelsen se i øynene at denne personen ikke lenger kunne fortsette i jobben. De kan ikke lenger gi lønn til en arbeider som ikke leverer. Det kan også få flere rundt denne personen til å slurve og gjøre en dårlig jobb.

En ansatt som foretrekker å sove på jobb, vil etter mange advarsler og hjelp, til slutt miste jobben om hun ikke endrer seg.

Gud viste et bilde på det gjennom tabernakeltjenesten, som fortsatte i tempelet. Den store og endelige forsoningsdagen eller oppgjørsdagen, som kom en gang i året, er et bilde på den endelige dom.

Åpenbaringsboken kapittel 20 forteller om dette: «Deretter så jeg en engel som kom ned fra himmelen. Han hadde nøkkelen til avgrunnen og en stor lenke i hånden. Han grep dragen, den gamle slange, som er djevelen og Satan, og bandt ham for tusen år, og han kastet ham ned i avgrunnen og stengte ham inne og satte et segl over ham, for at han ikke lenger skulle forføre folkeslagene før de tusen år var til ende. Men etter alt dette skal han bli løslatt for en kort tid», versene 1-3.

Samtidig skjer dette:                                                                                                           

Og jeg så troner, og noen satte seg på dem, og det ble overgitt til dem å holde dom. Deretter så jeg sjelene til dem som var blitt halshogd for Jesu vitnesbyrds skyld og for Guds ords skyld, de som ikke hadde tilbedt dyret eller hans bilde og som ikke hadde tatt imot hans merke på pannen eller hånden. Og de levde og regjerte (samme ord som dømte) med Kristus i tusen år, vers 4.

Det er ikke bare på jorden vi har rettsaker for å undersøke det gale som har skjedd og hvem som er skyldig. Gud ønsker også at alt skal legges fram. Alle ofrene er verdt det. De skyldige som ikke har ønsket tilgivelse fra Frelseren, skal ha sin dom.

Når det skjer skal dette oppfylles: «For at dere skal ete og drikke ved Mitt bord i Mitt rike og sitte på troner og dømme de tolv Israels stammer», Lukas 22:30

Men også dette: «Vet dere ikke at de hellige skal dømme verden? Og hvis verden skal bli dømt av dere, er dere da uverdige til å dømme i de minste saker? Vet dere ikke at vi skal dømme engler? Hvor mye mer da ting som angår dette livet?                          1. Korintbrev 6:2.3.

«Men de andre døde, ble ikke levende igjen før de tusen år var omme. Dette er, (henviser til vers 4, om de som ble levende og dømte sammen med Kristus), den første oppstandelsen. Salig og hellig er den som har del i den første oppstandelsen. Over dem har den annen død ingen makt, men de skal være prester for Gud og Kristus, og de skal regjere/dømme med Ham i tusen år», versene 5.6.

Deretter skjer det følgende:

«Når så de tusen år er omme, skal Satan slippes fri fra sitt fengsel. Og han skal gå ut for å forføre folkeslagene som er ved de fire verdenshjørner, Gog og Magog, for å samle dem sammen til strid. Tallet på dem er som havets sand. De dro opp på jordens høyslette og omringet de helliges leir og den elskede byen. Og ild falt ned fra Gud fra himmelen og fortærte dem. Djevelen, som forførte dem, ble kastet i sjøen med ild og svovel, der dyret og den falske profeten er (se kapitlet før kap. 19. Og de skal pines dag og natt i all evighet», versene 7-10.

Ild vil altså ta livet av Satan og hans engler til slutt.

La oss se på de få holdepunktene vi har fra Bibelen. Esekiel 28:18 sier nettopp det: Derfor henter Jeg fram ild fra din midte. Den skal fortære deg, Jeg gjør deg til aske på jorden for øynene på alle som ser deg.

En ny himmel og en ny jord

En verden slik Gud ønsket den fra begynnelsen, uten død, uten urettferdighet og uten ondskap. Livet i denne verden, skal bli erstattet med evig liv sammen med menneskene man elsker. Naturen, dyrene og menneskene vil leve i harmoni, og de frelste vil bli slik Gud skapte dem, med en hjernekapasitet som overgår det vi kan forestille oss. Et liv uten sykdom, død og tårer.

ETHB

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply