Er Gud til å stole på?

Et bibelstudium om å ha tillit til Gud 

Proverbs 3:5   Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din egen forstand!

 
1 John 4:18    Det er ingen frykt i kjærligheten. Men den fullkomne kjærligheten driver frykten ut, for frykten har straffen i seg. Men den som frykter, er ikke gjort fullkommen i kjærligheten.

lostsheepJeremiah 29:11    For Jeg vet hvilke tanker Jeg tenker om dere, sier Herren, tanker til fred og ikke til noe ondt. Jeg vil gi dere framtid og håp..

Salmene 56:3-4  Derfor skal vi ikke frykte selv om jorden blir omveltet og fjellene blir kastet i havets dyp, ja, selv om havets vann bruser og sjøen går hvit, selv om fjellene skjelver når havet løfter seg. Sela

Ord: 3:6-12, 25-26

Tenk på Ham på alle dine veier, så skal Han lede dine stier rett.

Vær ikke vis i dine egne øyne, frykt Herren og vik fra det onde!

Det skal bli til helse for ditt legeme, og opplive dine bein.

Gi Herren ære med det du eier og med førstegrøden av hele din avling!

Så skal dine lagerhus fylles til overflod, og dine vinkar skal flyte over av most.

Min sønn, forakt ikke Herrens tukt, og bli ikke oppgitt over Hans refs,

for den Herren elsker, den refser Han, slik også en far gjør med den sønn han har kjær.

Frykt ikke for plutselig skrekk eller for de ugudeliges ødeleggelse når den kommer.

For Herren skal være ved din side, og Han skal bevare din fot så den ikke blir fanget.

Salmene 13:5  Men jeg har satt min lit til Din barmhjertighet. Mitt hjerte skal fryde seg i Din frelse. Jeg vil synge for Herren, for Han har gjort så mye godt mot meg.

 
Romerne 10:9  For dersom du bekjenner Herren Jesus med din munn og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist Ham fra de døde, skal du bli frelst.

Jeremia 29:12-14

For Jeg vet hvilke tanker Jeg tenker om dere, sier Herren, tanker til fred og ikke til noe ondt. Jeg vil gi dere framtid og håp.

Da skal dere påkalle Meg og gå av sted og be til Meg, og Jeg skal høre på dere.

Dere skal søke Meg og finne Meg, når dere søker Meg av hele deres hjerte.

Jeg skal la Meg finne av dere, sier Herren, og Jeg skal føre dere tilbake fra fangenskap. Jeg skal samle dere fra alle de folkeslagene og stedene Jeg har drevet dere bort til, sier Herren, og Jeg skal føre dere tilbake til det stedet Jeg lot dere bli bortført fra.

 
Salmene 40:4-5   Han la en ny sang i min munn, en lovsang til vår Gud. Mange skal se det og frykte, og de skal stole på Herren. Salig er den mann som setter sin lit til Herren, og som ikke vender seg til de hovmodige eller dem som bøyer av til løgn

Titus 3:4-5 – Men da Guds, vår Frelsers godhet og kjærlighet til menneskene ble åpenbart, frelste Han oss, ikke av gjerninger som vi hadde gjort i rettferdighet, men etter sin miskunnhet, ved gjenfødelsens og fornyelsens bad ved Den Hellige Ånd,

 
Salmene 60:12   Ved Gud skal vi gjøre mektige gjerninger, for det er Han som skal trampe ned våre fiender.

 
Salmene 31: 14-16 

For jeg hører baktalelse fra mange. Det er trussel på alle kanter. Mens de rådslår med hverandre mot meg, planlegger de å ta mitt liv.

Men jeg, jeg stoler på Deg, Herre. Jeg sier: «Du er min Gud. »

Din hånd er mine tider. Fri meg ut fra mine fienders hånd og fra dem som forfølger meg.

Jeremia 1:19  De skal stride mot deg, men de skal ikke få overmakten over deg. For Jeg er med deg, sier Herren, for å utfri deg.

Ord. 3:6 Tenk på Ham på alle dine veier, så skal Han lede dine stier rett.

Ord. 58:12  så mennesket skal si: «Sannelig, den rettferdige får sin frukt. Sannelig, det er en Gud som dømmer på jorden. »

1 Peter 1:21 – Dere som ved Ham tror på Gud, som oppreiste Ham fra de døde og ga Ham herlighet, slik at deres tro og deres håp er rettet mot Gud.

Romerne 15:13 – Men håpets Gud skal fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan ha overflod av håp ved Den Hellige Ånds kraft.

Hebr 11;1 Tro er full tillit til det en håper på, overbevisning om det en ikke ser.

Hebr 13:5-6  La deres ferd være uten pengekjærhet! Vær fornøyd med det dere har! For Han har selv sagt: «Jeg skal aldri forlate deg og aldri svikte deg. »

Derfor kan vi frimodig si: «Herren er min hjelper. Jeg skal ikke frykte. Hva kan et menneske gjøre meg? »

Jesaja 40:31 – Men de som venter på Herren, får ny kraft. De løfter vingene som ørner, de løper og blir ikke utslitt, de går og blir ikke trette.
Muradiye
Jesaja 26:3-4 – Du skal bevare den i fred, ja, i fred, den som har et grunnfestet sinn, for han stoler på Deg. Stol på Herren for all tid, for i Herren, ja Herren, er evighetens klippe.

Salmene 40:3-5 ([En salme av David.) Stol på Herren og gjør godt! Bo i landet og lev av Hans trofasthet! Og gled deg stort i Herren, så skal Han gi deg etter ditt hjertes ønsker. Overgi din vei til Herren, stol på Ham, Han skal gjøre det.

Joh. 3:16 – For så har Gud elsket verden at Han ga sin Sønn, den Enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Mark 5:36 – Med det samme Jesus hørte ordene som ble talt, sa Han til synagogeforstanderen: «Vær ikke redd, bare tro! ».

Jesaja 57:1-2 – Den rettferdige går til grunne, og ingen legger seg det på hjertet. Barmhjertige menn hentes bort, men ingen forstår at den rettferdige hentes bort fra ondskapen. Han går inn til fred. De hviler på sitt leie, og hver av dem vandrer bent fram.

Ord. 21:21 – Den som jager etter rettferdighet og miskunnhet, skal finne liv, rettferdighet og ære.

 
Jesaja 26:3-4 – Du skal bevare den i fred, ja, i fred, den som har et grunnfestet sinn, for han stoler på Deg. Stol på Herren for all tid, for i Herren, ja Herren, er evighetens klippe.

 

Ord. 28:25 – Den som har en grådig sjel, pisker opp strid. Men den som stoler på Herren, skal mettes med fete retter.
 

Salmene 37:25-29    Jeg har vært ung, og er nå gammel. Men jeg har aldri sett den rettferdige forlatt eller hans etterkommere tigge om brød.

Hele dagen er han barmhjertig og låner ut, og hans etterkommere blir til velsignelse.

Vik fra det som er ondt, og gjør godt, så skal du bli boende til evig tid.

For Herren elsker rettferdig dom, og Han forlater ikke sine hellige. De blir bevart til evig tid, men de ugudeliges etterkommere skal utryddes.

De rettferdige skal arve landet og bo i det til evig tid.

 

Salmene 37:6-7 – Han skal føre din rettferdighet fram som lyset og din rett som høylys dag.

Vær stille for Herren, og vent med lengsel på Ham! La ikke din harme opptennes over den som har framgang på sin vei, den mann som setter onde planer i verk.

 

Salmene 29:11 – Herren skal gi styrke til sitt folk. Herren skal velsigne sitt folk med fred.
 

1 Peter 3:6 – slik Sara var lydig mot Abraham og kalte ham herre. Dere er hennes døtre når dere gjør det gode og ikke er redd for noen trussel.

 
Joh. 14:27 – Fred etterlater Jeg dere, Min fred gir Jeg dere. Ikke som verden gir, gir Jeg dere. La ikke deres hjerte forferdes, og la det heller ikke gripes av frykt!

Mark 11:24 – Derfor sier Jeg dere: Alt det dere ber om når dere ber, tro at dere får det, og det skal bli gitt dere.

 

Salmene 36:8-10 – Hvor dyrebar Din godhet er, Gud! Derfor har menneskenes barn tatt sin tilflukt i Dine vingers skygge.

De mettes rikelig av overfloden i Ditt hus, og Du gir dem å drikke fra strømmen av Dine herligheter.

For hos Deg er livets kilde. I Ditt lys ser vi lys.
 

1 Mos. 15:6 – Og han trodde på Herren, og Han regnet ham det til rettferdighet.
 

Salmene 56:4-5   Den dag jeg frykter, vil jeg stole på Deg.

Til Gud – ja, jeg vil prise Hans Ord – til Gud har jeg satt min lit. Jeg skal ikke frykte. Hva kan vel mennesker gjøre meg?

Åpenbaringen 21:4-7

Og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller gråt eller smerte skal være mer, for de første ting er blitt borte. »

Så sa Han som satt på tronen:«Se, Jeg gjør alle ting nye. » Og Han sa til meg: «Skriv, for disse ord er sanne og troverdige. »

Og Han sa til meg:«Det er skjedd! Jeg er Alfa og Omega, Begynnelsen og Enden. Den som tørster, vil Jeg gi av kilden med livets vann uten betaling.

Den som seirer, skal arve alle ting, og Jeg vil være hans Gud, og han skal være Min sønn.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply