Gud lar lyset skinne i Paradise, California

Vitnesbyrd av Jaewon Cha

Link til hennes vitnesbyrd på youtube etter artikkelen.

Jaewon Cha er sykepleier og er på jobb når de i all hast må evakuere pasienter fra sykehuset i Paradise. Brannen utvikler seg i rekordfart og plutselig kan de se flammene fra sykehusvinduene. Pasienter blir satt i rullestoler og ledelsen gir beskjed om at alle må komme seg ut i rekordfart. På 10 minutter er hele avdelingen tømt.

Jaewon foran bildet av sykehuset like etter evakueringen.

Jaewon foran bildet av sykehuset like etter evakueringen.

Jaewon tror på Jesu snare gjenkomst og at alle disse ulykkene er et tegn på det. Samtidig som hun evakuerer pasienter fra sykehuset, evakuerer hennes bror på grunn av jordskjelv et annet sted i verden.

Tilbake til evakueringen. De tar med seg så mange de kan i sine egne biler. Langs veien møter de brannene. 20.000 mennesker prøver å komme seg ut av byen samtidig. En av hennes kolleger, som har evakuert sine pasienter og skal videre, sitter fast i trafikken. Bilen hennes begynner plutselig å brenne. Hun kommer seg ut og løper fram til neste bil, men den brenner også og slik er det med flere biler nedover veien. Bilene er så varme at hun brenner hånden når hun tar på dem. Hun løper til slutt inn i en bil hun tror er trygg, men plutselig har ilden nådd henne og tøyet hennes begynner å brenne flere steder på kroppen. Hun får i siste sekund hjelp av en brannmann som ser henne, og får slukket flammene. Hun forteller senere at hun nesten ikke kunne puste og heller ikke se. I dag er hun takknemlig til Gud for at hun overlevde.

Etter at Jaewon har evakuert sine pasienter, kjører hun hjem for å finne sin familie. Hun kjører forbi hus etter hus som brenner. Det er ironisk nok som helvete i Paradis, tenker hun. Hun ringer til bekjente utenfor byen og ber dem be for henne og familien. Når hun kommer hjem er hennes mor i ferd med å pakke en koffert. Hun tror hun har nok tid. Men Jaewon sier at det ikke er tid til å pakke, de må dra med en eneste gang. Hun tar med seg lommebok, noen småsaker, hunden og kyllingene. Fuglene glemmer de.

imagesJaewon kjører først, deretter kommer moren og lillesøsteren og faren i sin bil. Etter en stund oppdager hun at farens bil er borte. Han har snudd for å hente noe mer og sitter fast i trafikken. Han forteller i mobiltelefonen at han ikke kommer noen vei, og at det brenner overalt rundt han. Han sier at han ikke kommer til klare det og sier farvel til familien over telefonen. Familien gråter, men hennes mor føler seg likevel sikker på at han skal klare seg. Det gjør han også, men i stedet for å bruke 20 minutter på å komme ut av byen, bruker han 3 timer. De ser folk som løper ut av bilene for de er redde for å brenne inne i dem, og velger i stedet å gå.

Men Jaewon er glad for at familien er reddet og samlet.

181108-camp-fire-ew-922p_87a7fed8d3072f66530328cbaca817ec.fit-760wDe visste at det var 99.99 % sjanse for at deres hus også var brent opp som alle de andre, for huset befinner seg i det området hvor brannene var mest intense, men de takker Gud for at han har minnet dem på hvilken alvorlig tid de lever i og at hvis dette er Hans vilje så aksepterer de det. De snakker om at det kunne være like bra å ikke være for knyttet til jordiske ting, og heller fokusere på de himmelske ting. De takker Gud for alt sammen.

95 % av Paradise brant ned denne dagen.

Det går noen dager før de får lov til å vende tilbake. I mellomtiden er det en venn som kjenner en brannmann som går omkring der og undersøker restene etter de nedbrente husene . Hun ber brannmannen sjekke adressen til Jaewon. Stor er overraskelsen og gleden når de får tilbakemeldingen om at deres hus ikke er brent! Det er faktisk det eneste huset i hele nabolaget som ikke er ødelagt. Det er vanskelig å tro det. En politimann som henter hennes gjenglemte fugler, slår armene rundt hennes far, ser han inn i øynene og sier: «Tror du på Gud?» Det kunne faren bekrefte. Alt var brent ned på alle kanter av deres hus, helt opp til deres gjerde! Alle som så dette var sikker på at det var et mirakel.

Deres hjem var spart.

Deres hjem var spart.

De takker Gud og sier de er så uverdige til å få oppleve dette og likevel er han god mot dem.

For et vitnesbyrd om Guds allmakt! Han kan ta vare på oss i alle prøvelser og vanskeligheter. Ingenting er umulig for ham.

Kanskje er det dette han vil vise oss alle, tenker familien nå. At vi ikke har noe å frykte når trengselstiden kommer over oss? Jaewon tror det. Hun tror også at brannen har lært dem å ha en enkel livstil, fordi det man samler opp kan være borte den neste dag.

Vil du se hele hennes vitnesbyrd?  https://www.youtube.com/watch?v=A696x0DN53Q&feature=youtu.be

ETHB

 

 

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply