Kainos Seminar 
 Viktige profetier i Daniels bok og Johannes Åpenbaring
 

Kainos Seminar
         Viktige profetier i Daniels bok og Johannes Åpenbaring

 

Alle filmer kan bestilles hos Kainos ved at en skriver en liten epost med hvilke filmer en ønsker og antall og sender den til Bjørn; bjorn@kainos.no

DVDene på denne siden er gratis


DVD 01.

Verdenshistorien fram til i dag.
En oversikt over Daniels bok kapitel 2, som i korte trekk illustrerer framtiden sett fra Daniels tid. En gigantisk bildestøtte framstilt i Nebukadnesars drøm, symboliserer de kommende verdensrikene helt fram til vår tid.


DVD 02.

Hva betyr symbolene dyr, hoder og horn?
Her i Daniels bok kapitel 7, omtales ennå en gang de kommende verdensrikene. I denne åpenbaringen gir Gud profeten Daniel et syn. Dette er det andre synet formidlet til Daniel fra Gud, og som forklarer historien fra hans tid til verdens ende. På en måte er dette både en parallell til, og en mer utfyllende åpenbaring enn synet i Daniels bok det andre kapitlet. Ukjent for mange er kanskje at Skandinavia spiller en viktig rolle i oppfyllelsen av denne åpenbaringen, og det skjer mange hundre år etter at profeten Daniel fikk synet.


DVD 03.

Gud visste alt på forhånd.
Daniels bok kapitlene 8. og 9. beskriver flere detaljer om Guds folks framtid. Disse synene er fulle av historiske fakta og viktige teologiske observasjoner. Vi får vite noe om den religiøs/politiske striden fram mot Jesu gjenkomst. Denne lange profetien inneholder også profetien om Fyrsten Jesus) og både hans og Jerusalems skjebne. I denne forutsigelsen oppgis også nøyaktig når Jesus skulle dø på korset. Mange jøder kjente til denne profetien fra det gamle testamentet og ventet på ham når tiden var inne. 


                      

DVD 04.

Frelsesplanen framstilt

Daniels bok bekrefter betydningen av tempeltjenesten som ble innstiftet av Gud. Symbolene her viser hvordan Gud kan frelse mennesker fra synd og evig atskillelse fra Gud. Paktens ark var det viktigste symbolet i tempeltjenesten. Her var lovtavlene oppbevart. De ti bud, skrevet med Guds finger, er grunnlaget for dommen. Hvor ble denne arken egentlig av? Skal den finnes igjen i endetiden?


DVD 05.

Det mest detaljerte syn.

Kapitlene 10. og 11. i Daniels bok, går ned på detaljnivå og er det fjerde parallelle synet Daniel fikk om hva som skulle skje framover mot endens siste tid. Synet viser hvor nøye Bibelen forteller om historiens gang. Det gir også en fast overbevisning om at Gud har alt under kontroll. Her er både Keiserne Augustus, Tiberius og Konstantin den store nevnt.


DVD 06.

Hva forteller Jesus om kirkehistorien fram til i dag?

Johannes Åpenbaring har, som Daniels bok, flere parallelle profetier om tiden fra Johannes tid fram til endetiden. Her omtales Jesu gjenkomst og den nye jord. I Åpenbaringsbokens kapittel 12 ser vi et omriss av Satans 2000 års lange forfølgelse mot menneskesønnen og hans sanne etterfølgere, de som holder seg  til den tro Jesus hadde og lyder Guds hellige lov.



DVD 07.

De 7 sendebrevene i Åpenbaringsboken.

Jesus forteller Johannes at han skal sende et budskap til 7 ulike menigheter. Samtidig som dette er et budskap til disse menighetene på den tiden Johannes levde, er det samtidig et profetisk budskap rettet til menighetene ned gjennom historien fra den første aposteltiden, til kommende frafallstider, den mørke middelalder, reformasjonen, vekkelsestiden og endetidsmenigheten.



DVD 08.

Hvem er Gud som sitter på sin trone?

I åpenbaringsbokens kapittel 4 og 5 gir Jesus apostelen Johannes et innblikk i den himmelske helligdom og stedet for Guds trone. Vi får også beskrevet hvem som tilber og hvem Gud er. Lammet, Guds enefødte Sønn står også sentralt i tilbedelsen. Hvorfor er det forvirring om dette i kristenheten i dag?


DVD 09.

Skjøgen fullstendig avslørt.

Jesus forteller her via sin engel om den frafalne menighet og den rolle den spiller i kirkehistorien og endetiden. DVD’en er i sin helhet en presentasjon av Johannes åpenbaring kapittel 17. Et av versene er det eneste verset i Åpenbaringsboken hvor engelen selv gir en fortolkning.



DVD 10 del A.

To sentrale verdensmakter.

I det 13 kapittel presenteres vi for to dyr/makter med stor betydning for de troende. Begge vil på ulik måte spille en rolle i endetidens begivenheter. Hvem er det første dyret, framstilt som et rike som får sin makt fra djevelen selv? Hva er kjennetegnene på dette politisk/religiøse systemet?


DVD 10 del B.

To sentrale verdensmakter.

Dette er en fortsettelse av studiet i Åpenbaringsbokens kapittel 13. Hvem er det andre dyret (riket) som dukker opp når det første dyret blir såret? Eksisterer dette riket i dag? Hvilke kjennetegn gir Bibelen på denne makten?


DVD 11.

De tre englebudskapene

Et spesielt budskap skal i følge Johannes Åpenbaring kapittel 14 forkynnes for alle folkeslag på jorden like før Jesus kommer igjen. Hva er innholdet i dette budskapet? Hva betyr budskapene sett i lys av andre profetier i Bibelen? Dette er en detaljert beskrivelse av den siste advarsel


DVD 12.

Jesus kommer igjen

Det er mye forvirring når dette tema tas opp i ulike forsamlinger. Når vi setter sammen alt Bibelen har å si om denne store begivenheten, hvordan ser bildet da ut? Hvordan vil Jesus komme igjen? Hva vil skje før, under og etter hans komme? Hvem blir tatt med? Hvem blir latt tilbake og hva skjer med dem? Når vil det skje? Hva er tegnene på denne dramatiske hendelsen?